La història novel·lada d’un personatge que encapçalà l’explosió de malcontentament social més rellevant de la història baix-medieval mallorquina.
La Diabòlica Secta Colombina -expressió amb la qual els contraris a la Germania titllaven el moviment agermanat mallorquí liderat pel felanitxer Joanot Colom durant el segle XV- és la història novel·lada d’un personatge que encapçalà l’explosió de malcontentament social més rellevant de la història baix-medieval mallorquina. La Germania començà com una revolta i es transformà en una autèntica revolució. Tot i el component novel·lesc del llibre, especialment del seu protagonista principal, Joanot Colom, l’obra està fonamentada sobre dades rigorosament històriques, extretes de diversos arxius històrics i de les aportacions més solvents de la historiografia que ha tractat el tema. A la novel·la s’empra un llenguatge dur, a vegades aspre, com dura era la vida d’aquells temps. Es recrea l’ambient i l’estructura estamental de la societat mallorquina que transità entre els segles XV i XVI, tot amb l’objectiu d’apropar el lector a l’escenari on s’inicià i s’enfortí la Germania mallorquina.
Guillem Morro Veny (Porreres, 1947) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1978), llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de les Illes Balears (1987) i doctor en Història per la Universitat de Barcelona (1994). Des de l’any 1989 participa en els Congressos d’Història de la Corona d’Aragó, i des del 2003 en els d’Història Marítima de Catalunya. Ha publicat Mallorca a Mitjan segle XV; el Sindicat i l’Alçament Forà (1997), l’Alçament Forà (1998), Capdepera Medieval (2003), Marratxí durant els segles medievals (2006), Bartomeu Catany, un teòleg al servei del compromís i la concòrdia (2008), La marina medieval mallorquina, 1250-1450 (2011), i La glòria dels vençuts (2015, reeditat el 2017). Fou el guanyador del Premi de Recerca del Museu Marítim Josep Ricart i Giralt (2004) amb el llibre titulat La marina catalana a mitjan segle XIV i del Premi d’Investigació concedit per l’Autoritat Portuària de Tarragona (2010) amb el llibre La marina de Tarragona en el segle XVI. La seva relació comercial amb Mallorca. El 2013 rebé el Premi Pere Joan Llabrés concedit per l’Obra Cultural Balear.
Terminos de uso | Política de privacidad
© 2016 Calambur Editorial, S.L. - Todos los derechos reservados